NYE hírek

2 október, 2023

2023. szeptember 26-án a Lónyay Szakkollégium, a Nemzetközi Kapcsolatok Iroda és a HÖT által szervezett félévnyitó bulin a nemzetközi és magyar hallgatók együtt szórakozhattak. A rendezvény tematikája a színek voltak. A hallgatók az általuk húzott szín szerint öltöztek fel, és ezzel megegyező színű ételt és italt hozhattak magukkal. A Stipendium Hungaricum ösztöndíjprogram (SH) 10 éves évfordulóját is ezzel a rendezvénnyel ünnepelte meg a Nemzetközi Kapcsolatok Iroda, melyen számos SH-os hallgató vett részt.

2 október, 2023

2023. szeptember 29-én, pénteken rendezték meg országosan, illetve a Nyíregyházi Egyetemen is a Kutatók éjszakája idei programjait. A felsőoktatási intézményben több mint ötven helyszínen várták az érdeklődőket, akik kísérletezhettek, betekintést nyerhettek a bölcsészettudományok, a művészetek, a műszaki és természettudományok és az egészség- és sporttudományok körébe is, de társadalom- és gazdaságtudományi előadásokat is hallgathattak a program keretén belül. Ezen a napon kinyitottak az intézmény kapu, laborjai, előadótermei, kutatóhelyei és fogadták a több száz érdeklődőt.

2 október, 2023

2023. október 28-án rendezték meg a II. Őszi Meseegyetem című programot a Nyíregyházi Egyetemen. A mesék világa iránt nagy volt az érdeklődés a közel 3 órás eseményen, ahol csaknem telt ház előtt zajlottak az előadások. A hangulatot Berecz András Kossuth-díjas előadóművész alapozta meg.

2 október, 2023

A Mentálhigiénés és Esélyegyenlőségi Központ a tanév valamennyi időszakában idén is jelentős időt, energiát fordított a Nyíregyházi Egyetem valamennyi képzésére kiterjedő sikeres és hatékony beiskolázás érdekében. Körei László központvezető kezdeményezésére szeptemberben is sikerült megvalósítani több helyszínen eredményes beiskolázást a mostani 12. osztályos célcsoportban, melynek egészen biztosan mérhető eredményei lesznek a 2024-es felvételi eljárásban az idei rekordhoz hasonlóan.

28 szeptember, 2023

„Dönts jól, jövőd a tét” címmel 23. alkalommal rendez pályaválasztási kiállítást a Szabolcs-Szatmár Bereg Vármegyei Kormányhivatal október 4–5-én Nyíregyházán, a Continental Arénában. Az eseményen közel 80 kiállító (szakképző helyek, iskolák, cégek és nagyvállalatok) várja az érdeklődőket, hogy széles körű információt nyújtson a továbbtanulás előtt álló fiataloknak a vármegyében fellelhető képzésekről. Az eseményen várja az érdeklődő diákokat, szülőket, tanárokat és minden érdeklődőt a Nyíregyházi Egyetem és a Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium standja, ahol az egyetem és a gyakorlóiskola munkatársai, tanárai, hallgatók és diákok adnak elsőkézből információt a továbbtanulási lehetőségekről.

25 szeptember, 2023

2023. szeptember 29-én, pénteken rendezik meg a Nyíregyházi Egyetemen a Kutatók Éjszakája programjait, melyre szeretettel várják a szervezők és az előadók az érdeklődőket. A több tucat előadás és bemutató foglalkozás közül biztosan mindenki talál az érdeklődési körének megfelelőt, hiszen a természettudományos kísérletezéstől, a műszaki tudományokig, a bölcsészettudományokon át a gazdaságtudományokig, illetve az egészségvédelemmel kapcsolatos és sportos programokig nagyon széles a kínálat. Az előadások, foglalkozások és laborbemutatók listáját itt olvashatják...

25 szeptember, 2023

Szeretettel várnak mindenkit a szervezők a Lónyay Szakkoli, a Nemzetközi Kapcsolatok Iroda és a HÖT által szervezett félévnyitó bulin kedden.
2023. SZEPTEMBER 26. (KEDD)
17:00-02:00
HELYSZÍN: MENZA

19 szeptember, 2023

Dr. Kiss Ferencet, a Nyíregyházi Egyetem Környezettudományi Intézetének főiskolai tanárát, illetve a 2023/24-es tanévben Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíjban részesülő hallgatókat köszöntötték szeptember 19-én az intézmény dísztermében tartott ünnepi eseményen, sajtótájékoztató keretében. Az eseményen köszöntőt mondott Halkóné dr. Rudolf Éva kancellár.